Pagini

marți, 21 octombrie 2014

PSD, cancer şi pentru turismul românesc

Podul lui Traian, rampă de gunoaie
Acest post este scris în urma vizitei făcute în fieful baronului PSD Duicu. Aici, ca turist rătăcit, dacă îţi trece prin cap să vizitezi ruinele podului lui Traian din Drobeta Turnu Severin vei descoperi un peisaj dezolant. Ca să ajungi la el trebuie să fii dispus pentru o aventură off-road, să nu-ţi pese că maşina poate să dispară în bălţile din drum, unele mari cât China, sau să nu observi gunoaiele din jurul tău.

De curând am fost aici cu un istoric interesat de acest pod. Odată ajuns în faţa podului soţia lui a avut un şoc. Mirată, se tot uita la soţul ei, întrebându-l din ochi dacă aici e renumitul pod construit în timpul lui Traian.

După construirea barajului Porţile de Fier nivelul Dunării a crescut foarte mult. Pilonii aflaţi pe talveg au dispărut complet, doar cei doi piloni de pe cele două maluri rămânând vizibili. La noi, pentru a-l proteja de inundaţii, pilonul a fost înconjurat de o centură de beton. Acum totul arată ca şi când acest loc e o zonă calamitată, locul unui accident nuclear unde trebuie să stai cât mai departe de pilon. Acest bazin hidos a devenit o rampă de gunoaie unde doar un englez rătăcit mai ajunge din când în când, că doar el poate aprecia valoarea reală a unei aesmenea ruine.

Istoricul englez se întoarce către mine şi uluit mă întreabă de ce atăta nepăsare. Îi răspund cinic explicându-i că autorităţile locale preferă sa investească 46 000 de euro intr-o toaletă şcolara. Ruinele astea pot să mai aştepte, că doar sunt aici de 2000 de ani.

Podul lui Traian a fost construit in anul 105 de către Apolodor din Damasc, arhitectul favorit al împăratului dar şi autorul celebrei columne din Roma care descrie campania de cucerire a Daciei. Ca o curiozitate, trebuie menţionat că podul a fost cel mai lung pod din lume pentru o mie de ani, deşi încetase să mai existe cu mult timp în urmă.
Statuia lui Hercule şi fostul Hotel Arhiducele Iosef

Şi dacă tot sunt în zonă, nu pot rata povesta recentă legată de Băile Herculane. O hoţie pe faţă, la drumul mare. Povestea privatizării începe din nou sub regimul PSD când o vrăjeală de minsitru, pe numele său Agaton, a pus staţiunea în braţele unui aşa-zis investitor român, ca ăstia de la TUI, Accor sau alţii erau nişte neofiţi. Rezultatul se poate vede foarte bine astăzi. Să-i mulţumiţi lui Agaton si PSD-ului că tot sunt alegeri acum.
Băile Imperiale Austriece

Şi sunt sute de hoteluri, spa-uri, baze de agrement, atracţii turistice, restaurante care au fost privatizate fraudulos sub regimul prezentat azi sub numele PSD. Metodele au fost diverse, negocieri directe, metoda de privatizare MEBO, falsuri, etc.
Băile Imperiale Austriece

Podul forjat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu