Pagini

joi, 20 noiembrie 2014

Cele mai fotografiate destinaţii din România

Google deţine site-ul panoramio.com, un site unde utilizatorii îşi pot încărca pozele lor şi le pot aloca o poziţie geografică. În acest fel sightmap.com a realizat un top al celor mai fotografiate destinaţii din lume. În top 3 avem New York, Roma şi Barcelona. Clasamentul este continuat cu Paris, Istanbul, Veneţia, Monte Carlo, Florenţa, Buenos Aires şi Budapesta care ajunge pe poziţia 10. Poate cea mai mare surpriză vine de la Londra care se află abia pe poziţia 15, două locuri în spatele cascadei Niagara. În primele zece destinaţii, 8 sunt din Europa, una din America de Nord şi încă una din America de Sud.

Evident că oraşele mari beneficiază de o poziţionare mult mai bună în clasament, dar cele care sunt destinaţii turistice ajung să se poziţioneze cum mult în faţă, raportat la numarul locuitorilor din oraşele respective. Astfel, avem oraşe medii şi mici, Florenţa, Veneţia, Monte Carlo sau Budapesta, care intră în top 10.

În ce priveşte România, cele mai fotografiate destinaţii sunt Bucureşti (locul 91 mondial), Braşov (295), Transfăgărăşan (315), Sibiu (350), Sighişoara (388), Timişoara (401), Constanţa (480), Bran (564), Sinaia (587), Iaşi (867).

Din acest clasament rezultă câteva date interesante iar pe baza lui se pot dezvolta chiar şi viitoare strategii de promovare turistică. Se aude, ANT? Bucureştiul rămâne poarta de intrare a României şi oraşul cu cea mai dezvoltată infrastructură din ţară. Dar se observă ca puse una lângă alta, Braşov, Bran şi Sinaia reprezintă cea mai importantă zonă turistică din ţară. Este urmată de zona Sibiu-Transfăgărăşan.

În comparaţie cu noi, ţările din jur, cu excepţia oraşului Budapesta, sunt în urma României. Odesa (99) urmează Bucureştiul in top 100 dar acest oraş cred că va cădea în clasament din cauza vaselor de croazieră care acum ajung doar în Constanţa. Esztergom se află pe locul 112. Beneficiază de o plasare avansată pentru că are o poziţionare geografică foarte bună, se află între Budapesta, Viena şi Bratislava, dar şi pentru că are o istorie bogată, fiind centrul religios din Ungaria.

Bulgaria intră în top cu Sofia abia pe locul 153, în timp ce Nesebar se afla pe poziţia 168. Chiar şi Belgrad are o poziţie mai bună, aflându-se pe locul 114.

Acum ştiţi cam ce să vizitaţi în lume, în România dar şi prin jurul nostru dacă e să ne raportăm la cele mai fotogenice destinaţii.

Topul celor mai fotografiate destinaţii din România

1 Bucureşti

2 Braşov

3 Transfăgărăşan

4 Sibiu

5 Sighişoara

6 Timişoara
Timişoara

7 Constanţa
Constanţa

8 Bran
Castelul Bran

9 Sinaia


10 Iaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu