vineri, 25 noiembrie 2016

Horia Roman Patapievici. Manual de executare în public.

Sunt sigur că mulţi dintre voi aţi citit pasajul în care Horia Roman Patapievici îl menţionează pe Mihai Eminescu. Sunt sigur că unii dintre voi aţi fost dezgustaţi de ceea ce aţi citit şi că v-aţi exprimat public dezaprobarea. Dar despre ce este vorba?

Pe scurt, un elogiu al lui Horia Roman Patapievci la adresa lui Eminscu a fost transformat de un individ greţos într-un atac imund la adresa celui dintâi. Practic, HRP îi critică pe unii românii pentru că îl cam dosesc pe Eminescu de parcă ar fi un cadavru într-o debara. De aici şi până la “Horia Roman Patapievici consideră că Eminescu este un cadavru pe care trebuie să-l ţinem în debara” n-a mai fost decât un pas. Preluat de presa coruptă, mai ales Antena 3, dar şi răspândit de incultura din social media, Horia Roman Patapievici s-a văzut pus în faţa unui val de atacuri grobiene, subumane.

În aceeaşi notă continuă şi ciorna Cotidianul care îi acuză pe Patapievici, Pleşu, Liiceanu sau Baconschi că au tăcut în cazul celebrului “Dosar Microsoft”. Doar pentru că oamenii aceştia au participat la nişte conferinţe organizate de Microsoft e clar că sunt vinovaţi. O aberaţie imensă, lipsită de o minimă notă de profesionalism, de o brumă de logică.

Haios e că amatorii de la Cotidianul i-au uitat pe Mario Varga Llosa sau pe Adam Michnik care au participat şi ei la aceste conferinţe. E clar că şi aceştia au pus umărul la “Dosarul Microsoft”.
Oare câţi dintre cei care l-au înjurat pe Patapievici ştiu că omul acesta şi-a luat o bătaie cruntă la revoluţia din 1989 fără să îşi ceară acum “drepturile” de revoluţionar? Şi chiar de-ar fi spus că Eminescu e un cadavru care trebuie ţinut în debara, care era problema? Nu are voie să-şi spună părerea? Trebuie să te înscrii pe linia retoricii nationalist-ortodoxe ca să poţi spune ceva în ţara asta? Oare câţi dintre inculţii care i-au criticat pe Liiceanu, Pleşu sau Patapievici au citit măcar o carte scrisă de aceştia sau orice altă carte?

Concluzia e că trăim într-o ţară unde Radio Zu sau emisunile de scandal ating rating-uri imense. Între timp, o ţaţă cu un soţ care şi-a plagiat doctoratul a devenit primăriţă, iar elitele adevărate sunt scuipate pe stradă.


Aici aveţi un link către transcrierile conferinţelor organizate de Microsoft. Aici găsiţi şi un drept la replică dat de Horia Roman Patapievici, drept la replica pe care incultura, ura şi prostia (toate trei se leagă între ele perfect) nu au vrut să-l mai audă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu